Andelen af elektrificerede biler stiger

01 januar 2023

Andelen af elektrificerede biler stiger. I 2022 udgjorde hybridbiler, plug-in hybridbiler, elbiler og brintbiler rekordhøje 45 procent af det samlede bilsalg, hvilket er en stigning på fem procentpoint sammenlignet med året før. Toyota er fortsat det bilmærke i Danmark, der solgte flest elektrificerede biler i 2022 med i alt 8.617 personbiler svarende til 13 procent af markedet. Det viser nye tal fra De Danske Bilimportører.

Elektrificerede personbiler som hybrid, plug-in hybrid, el og brint udgør en stadig stigende andel af bilsalget i Danmark. 45 procent af de nyregistrerede personbiler i Danmark i 2022 var således elektrificerede, hvilket er fem procentpoint højere end det tidligere rekordår 2021. Det viser nye tal fra De Danske Bilimportører, der netop har offentliggjort de endelige tal for nyregistrerede biler i Danmark i 2022.

Det samlede bilsalg faldt godt nok 20 procent i 2022, men da antallet af nyregistrerede hybridbiler, plug-in hybridbiler, elbiler og brintbiler kun faldt 10 procent sammenlignet med året før, udgør de dermed en stadig større andel af det samlede bilsalg i Danmark.

Den største spiller på markedet for elektrificerede personbiler i Danmark i 2022 blev Toyota. Her fik 8.617 kunder leveret deres fabriksnye hybridbil, plug-in hybridbil, elbil eller brintbil. De elektrificerede personbiler tegnede sig for 67 procent af Toyotas samlede salg i 2022 svarende til, at to ud af tre nyregistrerede Toyotaer havde mulighed for elektrisk fremdrift.

Regner man også varebiler med, trillede der i alt 9.066 elektrificerede biler ud fra Toyota-forhandlerne i løbet af 2022, hvilket var 2.300 flere end bilmærket, der solgte næstflest elektrificerede biler i Danmark.

Toyotas mest populære elektrificerede model var crossover’en Toyota Yaris Cross Hybrid, som ikke skal lades op med ladestik for at kunne køre på el. Yaris Cross Hybrid lader nemlig selv under kørslen primært ved at opsamle bremseenergi, som så kan bruges til fremdrift af bilen enten udelukkende på el med slukket benzinmotor eller på en kombination af benzin og el.

Den næstmest populære elektrificerede Toyota-model blev minibilen Yaris, der blev kåret som Årets Bil i Europa 2021. Her trillede 2.018 elektrificerede hybridudgaver ud fra forhandlerne i 2022. Den store SUV, Toyota RAV4, blev den tredjemest populære elektrificerede Toyota-model i 2022.

Toyota er også det bilmærke, der har flest elektrificerede personbiler indregistreret i Danmark samlet set. Der kører således lige nu 42.893 hybridbiler, plug-in hybridbiler, elbiler og brintbiler med Toyota-logo i Danmark ud af i alt 260.931. Det betyder, at hver sjette elektrificerede personbil i Danmark er en Toyota.